ČUVAJTE OKOLIŠ I ZARADITE!

U vremenu u kojem raste svijest o važnosti očuvanja okoliša eKolektor d.o.o. kao društveno odgovorna tvrtka pridaje veliku pozornost zbrinjavanju starog papira Dobro je znati da se recikliranjem samo 1 tone starog papira sačuva 20 stabala, 180.000 litara vode te 4.100 kW električne energije, i da je 50% bačenog tekstila pogodno za reciklažu.

BESPLATNI INFO TELEFON 0800 0805
e-mail: otkup@ekolektor.com

Stari papir

Vršimo otkup čistog papira standardne vlažnosti do 10% bez primjesa (folija, plastificiranih dodataka i sl.). Prije predaje, stari papir je potrebno odvojiti i sortirati na:
► novinski papir,
► letke, časopise, kataloge,
► uredski bijeli papir.
Uredski bijeli papir mora biti čist od NCR samokopirajućeg papira i ostalih papira za prenošenje, bez lijepljenog i metalnog uveza, bez registratora, korica i folije.

Cijene otkupa

PAPIR
► Zagreb, Velika Gorica, Samobor, Zaprešić
   - 0,65 kn/kg  
► Ostali gradovi - 0,55 kn/kg

TEKSTIL
► Tekstil otkupljujemo po cijeni 0,20 – 0,30 kn/kg

U Osijeku uz otkup čistog papira standardne vlažnosti do 10% bez primjesa (folija, plastificiranih dodataka i sl.) vršimo otkup miješanog otpadnog papira za 0,30 kn/kg.
Prema Pravilniku o gospodarenju otpadom (Narodne novine 23/14, 51/14, 121/15) iznos otkupa za predani stari papir ili tekstil može biti isplaćen samo na žiro račun vlasnika otpada na dnevnoj bazi, a najkasnije u roku od 7 dana.
Adrese otkupnih mjesta, radno vrijeme i pridružene artikle neopasnog otpada po otkupnim mjestima potražite ovdje.
EKOLEKTOR d.o.o. objavila Politiku kvalitete i zaštite okoliša.
Kako bi iznijeli strateški smjer u kojem se tvrtka kreće, te tako postavili okvir za definiranje ciljeva, tvrtka e-Kolektor je 18.07.2016. godine objavila Politiku kvalitete i zaštite okoliša.

Tvrtka e-Kolektor je u procesu implementacije sustava upravljanja kvalitetom i sustava upravljanja okolišem prema zahtjevima normi ISO 9001:2015 i ISO 14001:2015, kako bi ubrzo stekla predispozicije da kvalitetu svog poslovanja potvrdi i certifikatima neovisne ocjenjivačke kuće.
Objavu možete pogledati ovdje.

EKOLEKTOR d.o.o. NA MALONOGOMETNOM TURNIRU
Tim E-Kolektora sudjelovao je u malonogometnom turniru održanom 16.07.16. pod organizatorskom palicom NK Oborovo.


Ponosna momčad predstavila je tvrtku u sponzorskim dresovima E-Kolektora, a članovi tima bili su Sobak Zlatko, Mijatović Vinko, Hajduk Goran, Lukavečki Tin, Solić Josip, Filar Antonio, Jagodić Goran, golman Knez Marin te voditelj Tima Jerbić Nikola. Iako je tim nažalost ispao je u četvrtfinalu, uspješno je prošao svoju skupinu pa ovim putem čestitamo!

EKOLEKTOR d.o.o. I CINESTAR PARTNERI U PROMICANJU SVIJESTI O SAVJESNOM ODLAGANJU I ZBRINJAVANJU OTPADA
Početkom lipnja ostvarena je suradnja eKolektora i Cinestara.Time je eKolektor postao sponzor poruke ekološke osviještenosti CineStara u komunikaciji s posjetiteljima.
U svakoj CineStar dvorani, prije početka svakog filma, CineStar kratkim video spotom posjetitelje podsjeća na važnost recikliranja i odlaganja otpada na za to predviđena mjesta. Sukladno tome kante za otpad unutar dvorana i predvorja imaju jasnu naznaku za koju su vrstu otpada namijenjene.
Početak suradnje obilježen je prigodnim druženjem naših zaposlenika u Gold class prostoru multipleksa u Arena centru.

EKOLEKTOR d.o.o. NA SVJETSKOM MEĐUNARODNOM SAJMU IFAT U MUNCHENU
Svjetski međunarodni sajam IFAT je vodeći svjetski sajam za vodu, gospodarenje otpadom i komunalno održavanje.
Sajam je ove godine obilježio punih pedeset godina postojanja. Održan je ove godine u glavnom gradu Bavarske od 30. svibnja do 3. lipnja. Radi se o prvorazred-nom događaju koji se održava svake dvije godine za sve one koji se bave ovom tema-tikom i koji žele biti u korak s novitetima - sajam na kojem njegovi posjetitelji mogu pronaći strategije i rješenja za korištenje sredstava za održivi razvoj.
eKolektor je na ovom sajmu bio prisutan na izložbenom prostoru HGK zajedno s ostalim kompanijama vezanim uz temu sajma.

EKOLEKTOR d.o.o. PARTNER KONFERENCIJE VIZIJE GOSPODARENJA OTPADOM
eKolektor d.o.o. je kao partner sudjelovao na konferenciji Vizije gospodarenja otpadom održanoj 9. i 10. lipnja 2016. godine u Opatiji.
Konferenciju je organizirala redakcija magazina TEHNOEKO uz učešće uglednih eksperata. Analizirani su ključni aspekti trenutnog stanja gospodarenja otpadom u RH. Poseban naglasak bio je na slijedećim temama:
► hrvatsko gospodarstvo -
     Plan gospodarenja otpadom RH
► odlaganje otpada - novi Pravilnik
► evidencija, nadzor i odgovornost
► morski otpad
eKolektor d.o.o., tvrtka specijalizirana za gopodarenje otpadom, prepoznala je važnost ove konferencije kao pouzdan partner.

EKOLEKTOR d.o.o. partner konferencije Croatia waste expo
EKOLEKTOR d.o.o. je 26. travnja 2016. godine sudjelovao kao partner konferencije Croatia waste expo u organizaciji Poslovnog dnevnika.
Konferencija se održala četvrtu godinu za redom, a ove je godine pokretačka tema bila prilagodba smjernica hrvatskog Plana gospodarenja otpadom europskom „Paketu o kružnom gospodarstvu“ kojeg je Europska komisija usvojila u prosincu prošle godine.
Veliki izazov spomenutog paketa predstavlja upravo prelazak na kružno gospodarstvo, gdje otpad jedne industrije postaje sirovina druge, jedan od najzahtjevnijih ciljeva Europske unije i dio rješenja makroekonomskih nestabilnosti. EKOLEKTOR d.o.o. je svjestan da njegova djelatnost uvelike doprinosi „zaokruživanju“ cijele priče u segmentu gospodarenja otpadom te je u konferenciji uvidio priliku da podijeli svoja i upozna iskustva drugih tvrtki u poslovanju gospodarenja otpadom. Na konferenciji je prezentirana nova politika državnog okolišnog sektora sa smjernicama privatnim tvrtkama, javnim komunalnim poduzećima i financijskom sektoru za buduća ulaganja.

EKOLEKTOR d.o.o. podupire Udrugu oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske (UOLL) iz Čakovca
EKOLEKTOR d.o.o. uključio se u humanitarni projekt „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“ pružanjem usluge prijevoza, sakupljanja i privremenog skladištenja prikupljenih čepova.
Vizija Udruge je da s ovim projektom uz pomoć sponzora i/ili državnih institucija uđe u svaki vrtić, svaku školu, društveno odgovorno poduzeće, tvrtku ili društvo, te ih kroz aktivnost zaštite okoliša potakne na dobro djelo - pomoć oboljelima!
Cilj projekta je da se prikupljanjem plastičnih čepova registrira nova djelatnost u sklopu Zadruge Halycanum osnovane s ciljem poticanja socijalnog poduzetništva. Zadruga stvara, ali ne dijeli dobit zadrugarima već je ulaže u daljnji razvitak socijalnog poduzetništva. Zadrugu su osnovali članovi UOLL-a Hrvatske. UOLL Hrvatske okuplja velik broj volontera koji zajedno s članovima-zadrugarima socijalne Zadruge Halycanum sortiraju i recikliraju sakupljene plastične čepove kako bi od njih nastali novi proizvodi. Prodajom tih proizvoda i/ili reciklirane sirovine sufinancirali bi nabavku skupih lijekova za liječenje teških malignih bolesti koje ne financira HZZO. U akciju prikupljanja plastičnih čepova do sada se uključio značajan broj škola, vrtića, tvornica, poduzeća, dioničkih društava, članova udrug i dr. Zahvaljujemo svima koji su se odazvali ovom plemenitom projektu UOLL-a Hrvatske koji će pomoći oboljelima od teških malignih bolesti i doprinijeti zaštiti okoliša!

Hvala svima koji prikupljaju i doniraju plastične čepove!
 
EKOLEKTOR d.o.o. je kompanija specijalizirana za gospodarenje otpadom. Započeli smo s radom u svibnju 2014. godine i danas raspolažemo s više od 200 osposobljenih i educiranih djelatnika te svim tehničkim sredstvima potrebnim za kvalitetno gospodarenje otpadom na području cijele Republike Hrvatske.

Sukladno registriranoj djelatnosti EKOLEKTOR d.o.o. posjeduje sve potrebne dozvole koje jamče da ste svoj otpad predali ovlaštenoj kompaniji. U postupanju s otpadom poštujemo sve zakonske propise i vodimo propisanu dokumentaciju.
► postati vodeća kompanija za gospodarenje otpadom u regiji,
► biti prepoznat kao pouzdan, kvalitetan, efikasan i učinkovit partner u pružanju usluga gospodarenja otpadom,
► ostvariti uvjete za kvalitetan život pojedinca i društva, s naglaskom na brigu o zaštiti i očuvanju okoliša u skladu s praksom društveno odgovornog poslovanja,
► unapređenjem usluga omogućiti da otpad postane sirovina u svrhu smanjenja eksploatacije sirovina iz prirodnih resursa.

► osigurati vrhunsku kvalitetu usluga za naše sadašnje i buduće korisnike u postupku sakupljanja, obrade i zbrinjavanja otpada,
► stvarati dodatne vrijednosti kvalitetnih sekundarnih sirovina koje se vraćaju u proizvodni proces s ciljem zaštite okoliša te zadovoljenja potreba korisnika.

EKOLEKTOR d.o.o. želi ostvariti partnerstvo sa svim zainteresiranim društvenim skupinama i pojedincima te zajednički djelotvorno gospodariti otpadom s ciljem stalnog smanjivanja njegovih količina, volumena i štetnih svojstava.

Naziv tvrtke: EKOLEKTOR d.o.o.
Adresa: HR-10000 Zagreb, Slavonska avenija 58
OIB: 50538578553
MBS: 080905438
MB: 04205472
Banka: Kreditna banka Zagreb
IBAN: HR3324810001111004921
BIC: KREZHR2X
Predsjednik Uprave: Ilija Špikić
 
Mi smo pouzdan partner na sljedećim poslovima:

► gospodarenje otpadom,
► sakupljanje otpada,
► prijevoz otpada,
► skladištenje otpada,
► oporaba otpada,
► zbrinjavanje otpada,
► trgovanje otpadom,
► izvoz otpada,
► uvoz otpada,
► posredovanje u gospodarenju otpadom,
► sakupljanje, odvoz i zbrinjavanje miješanog otpada,
► sakupljanje sekundarnih sirovina (papira, folije, drva, metala, stakla, plastike...),
► odvoz i zbrinjavanje biorazgradivog otpada,
► odvoz i zbrinjavanje glomaznog otpada,
► gospodarenje industrijskim otpadom,
► čišćenje separatora i mastolova,
► zbrinjavanje robe s istekom roka trajanja i otpisane robe,
► otkup metala i metalnih sekundarnih sirovina,
► uništenje povjerljive dokumentacije i otpisane arhivske građe,
► vođenje dokumentacije u području postupanja s otpadom,
► najam vozila i opreme.


Sigurnost, točnost, pouzdanost i kvaliteta usluge sastavni su dijelovi svih naših radnih procesa, a u skladu s poslovnom politikom prioritetni je cilj kompanije pružanje usluga zbrinjavanja svih vrsta otpada.

Visoku kvalitetu naših usluga jamči vozni park od 60 specijaliziranih vozila, spremnika i preša, odnosno sve ono što omogućava gospodarenje otpadom po sistemu "ključ u ruke" kako bi se u najvećoj mogućoj mjeri udovoljilo potrebama brojnih partnera.

 
 
► Agrokor
► Agrokor Energija
► Agrolaguna
► Anamil
► Argus
► Arhiv trezor
► Astromeria Žitnjak
► Atlas
► Auto Hrvatska
► Auto Krešo
► Auto Maksimir
► Auto Teskera
► Aviva
► Baumax
► Belje
► Box Ambalaža
► Centar za vozila Hrvatske
► CEZAR
► CIAK
► CIAK bicikli
► C-Pakiranje
► CRD Boje
► Čistoća Dubrovnik
► Domovi za starije i nemoćne:      Ksaver, Mirno, Pešćenica
► Decathlon
► Di Kopa
► Drava international
► Ecocor
► Eko flor
► eLog Adria
► Feros
► Franck
► GEMINI CORPORATION N.V.
► Golde Globe
► Gradus
► Graforad
► GZH Grafički zavod Hrvatske
► Hitra Produkcija Dokumenata
► Hamburger recycling
► Intersport
► Irida
► Jamnica
► Koenig metal
► Konzum
► Korneti Židak
► Kozmo
► Kunatex
► Kraš
► Labud
► Ledo
► Ljekarne Prima Pharma
► Lotus 91
► M SAN
► Medika
► Mercator
► Metis
► Mladina
► Modiana
► Mondo tera
► m-Start
► Napi
► OTP banka
► PAN
► Pet Centar
► PIK Vinkovci
► PIK Vrbovec
► Pramat
► Prekvršje Svjetlovod
► Projektgradnja
► Protea
► Puratos Konding
► Radoš Trgovina
► Remondis
► Roto Dinamic
► Saubermacher SI AT
► Slobodna Dalmacija
► Sojara
► Solana Pag
► Stanić
► Straža plastika
► Šumoopskrba
► Tehnika
► Tisak
► Tiskara Parvus
► Tiskara Radin
► Tokić
► Toyota
► Trgosirovina
► Tvornica kruha Zadar
► Valkarton
► Varius Grafika
► Velpapir
► VELPRO
► Vetropak straža
► Vjesnik
► VUPIK
► Zagrebačka pivovara
► Žitnjak
► Zvijezda
 
 
U svakoj djelatnosti nastaje opasni i neopasni otpad. Pravilno odloženi otpad korisna je sirovina koja omogućuje recikliranje i ponovnu uporabu čime se štede sirovine i energija, smanjuje onečišćenje okoliša i smanjuje količina novoproizvedenog otpada.

Zašto odvojeno skupljati otpad?

Održivi razvoj zahtijeva postupanje s otpadom sukladno načelima zaštite okoliša, društvene prihvatljivosti i ekonomičnosti. Najbolje rješenje bi bilo da se stvaranje otpada može u cijelosti izbjeći. Otpad koji se ne može izbjeći treba, koliko god je to moguće, ponovno uporabiti uz uravnotežene ekološke i ekonomske uvjete. U tu ga je svrhu posebno važno odvojeno skupljati (po vrstama) na mjestu njegovog nastanka, s dvostrukom namjenom:
  • izdvajanja iskoristivog dijela (papir, staklo, karton, biootpad, plastika i dr.) s ciljem recikliranja te
  • izdvajanja opasnog otpada (ulja, baterija, lijekova, kemikalija i dr.) s ciljem detoksikacije i recikliranja.
Odvojenim se skupljanjem i recikliranjem otpada izbjegava njegovo odlaganje. Time se omogućuje iskorištavanje mnogih korisnih sastojaka, jer se odvojeno prikupljene vrste otpada lako koriste kao sirovine za dobivanje novih proizvoda. Pritom se smanjuje onečišćenje okoliša, a posebno štedi energija. Osim toga, odvojenim se skupljanjem i recikliranjem otpada ostvaruju i druge gospodarske koristi kao npr. smanjenje uvoza sekundarnih sirovina (npr. staklo, papir i metal), zapošljavanje radnika, smanjenje troškova odlaganja i dr.
Sukladno Zakonu o održivom gospodarenju otpadom (NN 94/13) proizvođač otpada mora svoj otpad predati osobi koja ima dozvolu za skupljanje, oporabu i/ili zbrinjavanje otpada.
U postupku recikliranja, od iznimne je važnosti najprije odvojiti i razvrstati otpad prema vrsti jer se mnoge otpadne sirovine i materijali mogu ponovno iskoristiti pod uvjetom da su odvojeno sakupljeni. Želite reciklirati a ne znate od kuda krenuti?
Kontaktirajte nas: prodaja@ekolektor.com.


 
EKOLEKTOR d.o.o.
Slavonska avenija 58
10000 Zagreb


tel:+385 1 4667 387
fax:+385 1 4668 170

► Ovdje pošaljite upit        ► Ovdje naručite odvoz otpada

Immobilien-Sachverständige