Podupiranje udrugu Oboljelih od Leukemije i Limfoma Hrvatske (Uoll) iz Čakovca

e-Kolektor d.o.o. uključio se u humanitarni projekt „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“ pružanjem usluge prijevoza, sakupljanja i privremenog skladištenja prikupljenih čepova.

Vizija Udruge je da s ovim projektom uz pomoć sponzora i/ili državnih institucija uđe u svaki vrtić, svaku školu, društveno odgovorno poduzeće, tvrtku ili društvo, te ih kroz aktivnost zaštite okoliša potakne na dobro djelo – pomoć oboljelima!
Cilj projekta je da se prikupljanjem plastičnih čepova registrira nova djelatnost u sklopu Zadruge Halycanum osnovane s ciljem poticanja socijalnog poduzetništva. Zadruga stvara, ali ne dijeli dobit zadrugarima već je ulaže u daljnji razvitak socijalnog poduzetništva. Zadrugu su osnovali članovi UOLL-a Hrvatske. UOLL Hrvatske okuplja velik broj volontera koji zajedno s članovima-zadrugarima socijalne Zadruge Halycanum sortiraju i recikliraju sakupljene plastične čepove kako bi od njih nastali novi proizvodi. Prodajom tih proizvoda i/ili reciklirane sirovine sufinancirali bi nabavku skupih lijekova za liječenje teških malignih bolesti koje ne financira HZZO. U akciju prikupljanja plastičnih čepova do sada se uključio značajan broj škola, vrtića, tvornica, poduzeća, dioničkih društava, članova udrug i dr. Zahvaljujemo svima koji su se odazvali ovom plemenitom projektu UOLL-a Hrvatske koji će pomoći oboljelima od teških malignih bolesti i doprinijeti zaštiti okoliša!Hvala svima koji prikupljaju i doniraju plastične čepove!