Partner Konferencije Croatia Waste Expo

e-Kolektor d.o.o. je 26. travnja 2016. godine sudjelovao kao partner konferencije Croatia waste expo u organizaciji Poslovnog dnevnika. Konferencija se održala četvrtu godinu za redom, a ove je godine pokretačka tema bila prilagodba smjernica hrvatskog Plana gospodarenja otpadom europskom „Paketu o kružnom gospodarstvu“ kojeg je Europska komisija usvojila u prosincu prošle godine.

Veliki izazov spomenutog paketa predstavlja upravo prelazak na kružno gospodarstvo, gdje otpad jedne industrije postaje sirovina druge, jedan od najzahtjevnijih ciljeva Europske unije i dio rješenja makroekonomskih nestabilnosti.

e-Kolektor d.o.o. je svjestan da njegova djelatnost uvelike doprinosi „zaokruživanju“ cijele priče u segmentu gospodarenja otpadom te je u konferenciji uvidio priliku da podijeli svoja i upozna iskustva drugih tvrtki u poslovanju gospodarenja otpadom.

Na konferenciji je prezentirana nova politika državnog okolišnog sektora sa smjernicama privatnim tvrtkama, javnim komunalnim poduzećima i financijskom sektoru za buduća ulaganja.